Vegánske a bezlepkové banánové palacinky

Jedlo
Komentáre

Rubriku s receptami odštartujeme týmito famóznymi vegánskymi palacinkami. Perfektné na neskoré nedeľné raňajky, sladkú večeru, či zdravý dezert. Sú jednoduché na prípravu a veľkú väčšinu potrebných ingrediencií máte pravdepodobne už v kuchyni.

Sú tiež dôkazom toho, že na vytvorenie chutných palaciniek netreba múku, cukor, vajcia ani kravské mlieko.

Napriek tomu sú jemné, sýte, sladké a dajú sa dochutiť čímkoľvek, na čo má človek chuť.

Cesto pozostáva len z piatich ingrediencií a jeho základom sú banány a pomleté ovsené vločky. Napriek tomu, že sú ovsené vločky jednou zo základných surovín, ktoré väčšina z nás konzumuje už od malička, veľa ľudí si možno neuvedomuje koľko skrytých benefitov v sebe naozaj skrývajú.

Sú skvelým zdrojom vlákniny, proteínu, vápnika, zinku a magnézia. Pre všetkých fitness nadšencov, ovsené vločky sú tiež skvelé na regeneráciu svalstva a buniek!

 

Vegánske banánové palacinky

Ingrediencie:

  • 1 hrnček ovsených vločiek
  • 1/2 hrnčeka kokosovej, mandľovej alebo inej bezlepkovej múky
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 2 banány
  • 2 lyžice kokosového oleja
  • 1 hrnček mlieka (v tomto recepte bolo použité ovsené mlieko)
  • Vegánske maslo alebo kokosový olej na potieranie panvice

 

Postup:

  1. Ovsené vločky pomelieme v mixéry na jemnú múčku a zmiešame ich s kokosovou múkou a škoricou.
  2. V druhej miske roztlačíme banán, až kým z neho nie je úplná kaša. Zmiešame s roztopeným kokosovým olejom a mliekom.
  3. Zmiešame suché ingrediencie s mokrými až dokým nevznikne polo husté cesto.
  4. Ak je cesto príliš husté treba pridať viac mlieka, ak tekuté viac múčky.
  5. Rozohrejeme panvicu s maslom alebo olejom na strednú teplotu a nalejeme na ňu kúsok cesta (množstvo záleží od toho koľko a aké veľké palacinky chcete).
  6. Palacinky otáčame keď sú z jednej strany do zlatista upečené, držia v celku a keď sa bez problémov dajú otočiť.
  7. Ako toping sa hodí javorový sirup (alebo ktorékoľvek sladidlo), arašidové maslo, džem, ovocie, či viac čerstvého banánu.

autor, red.: Michaela Bujdakova

Mohlo by vás zaujímať

Newsletter

Zapoj sa do odberu nášho CorrectGreen newslettera a dostávaj pravidelné informácie zo sveta ekológie ľudskou rečou. Z newsletteru sa môžeš kedykoľvek odhlásiť.

Partneri

EcoHeart