Cestoviny s avokádovo-bazalkovým pestom

Jedlo
Komentáre

Dnes sa dá balené pesto kúpiť už naozaj kdekoľvek. Istotne ho už veľká väčšina z vás ochutnala. V spojení s cestovinami, sa dá za malú chvíľu vyčarovať super večera.

Pesto je ľahké aj na vlastnoručnú výrobu, no tým, že do klasického receptu ide v celku veľa oleja a parmezánu, chcela som dnešný recept o niečo odľahčiť a samozrejme „zvegánčiť“  :). 

Klasická bazalková chuť je zachovaná, a tým, že sem pridávame avokádo, je jednoznačne aj zjemnená. 

Príprava vám zaberie zhruba 15 minút.

Zatiaľ, čo sa varia cestoviny, stačí ingrediencie nahádzať do mixéra (na type nezáleží, dá sa to spraviť veľmi jednoducho aj s tým ručným), pomixovať a pesto je hotové.

Tento recept je veľmi flexibilný – do mixéra si môžete hodiť hocičo. Napríklad aj sušené paradajky, ak preferujete červené pesto. 

Bez žiadnych ďalších zdržovačiek, tu je recept na tieto jednoduché cestoviny:

Cestoviny s avokádovo-bazalkovým pestom

Ingrediencie:

  • Cestoviny podľa vlastného výberu
  • 2 avokáda
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Hŕstka bazalky (zhruba jeden hrnček)
  • Šťava z polovice citróna
  • 2 strúčiky cesnaku (ak cesnak neobľubujete, kľudne vynechajte)
  • 2 lyžice opražených píniových orieškov (dá sa nahradiť aj s kešu)
  • Štipka soli a korenia
  • Extra na vrch: Cherry paradajky, kukuričky, viac opražených píniových orieškov, alebo čokoľvek iné čo obľubujete na cestovinách

Postup:

  1. Cestoviny dáme variť do vody podľa daných inštrukcií.
  2. Medzičasom dáme všetky ingrediencie do mixéra a pomixujeme na jemný krém.
  3. Keď sú cestoviny hotové, zmiešame s pestom a dochutíme paradajkami, kukuričkami a píniovými orieškami. 
  4. Tento recept vyrobí dostatok pesta pre dvoch (ale všetko samozrejme záleží od toho, ako ste hladní 🙂 )
  5. Dobrú chuť!

 

autor, red.: Michaela Bujdakova

Mohlo by vás zaujímať

Vegánske a bezlepkové banánové palacinky

Rubriku s receptami odštartujeme týmito famóznymi vegánskymi palacinkami. Perfektné na neskoré nedeľné raňajky, sladkú večeru, či zdravý dezert. Sú jednoduché na prípravu a veľkú väčšinu potrebných ingrediencií máte pravdepodobne už v kuchyni.

Newsletter

Zapoj sa do odberu nášho CorrectGreen newslettera a dostávaj pravidelné informácie zo sveta ekológie ľudskou rečou. Z newsletteru sa môžeš kedykoľvek odhlásiť.

Partneri

EcoHeart